Roladki z szynki z nadzieniem twarożkowym to doskonała propozycja na przekąskę, niezbędny składnik każdej imprezy.
Składniki:
– 6-8 plastrów Szynki z komina Pekpol,
– 300 g chudego twarożku,
– 2 łyżki majonezu,
– pęczek natki pietruszki,
– pęczek koperku,
– pęczek szczypiorku,
– sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Koperek, szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy, mieszamy z twarożkiem i majonezem. Doprawiamy sola i pieprzem w zależności od preferencji. Odcinamy skórę szynki, na plastry kładziemy cienką warstwę farszu, szynkę zawijamy w ruloniki. Ruloniki owijamy folia spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu kroimy na kawałki odpowiadającego nam rozmiaru i przystrajamy świeżymi ziołami.
Roladki z nadzieniem twarożkowo-ziołowym to idealna przekąska, kiedy nie masz czasu by przygotować coś bardziej wykwintnego. Co więcej – spokojnie można przechować w lodówce na następny dzień. Nadzienie z delikatnego twarożku i ziół idealnie sprawdza się na przyjęciach kiedy gdzie istnieje dość duże zapotrzebowanie na zakąski.