Zupa Pho

Zupa Pho

Składniki:

– opakowanie bazy do zupy Pho (np. SenSoy),

– 100 g makaronu ryżowego wstążki,

– mały kawałek dobrej, chudej wołowiny,

– sok z 1 cytryny,

– 1 mała, czerwona papryczka chilli,

– mała garść szczypiorku i świeżej kolendry

 

Sposób przygotowania:

Przygotuj składniki: makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mięso pokrój na bardzo cienkie plasterki (jak na carpaccio), cytrynę w ósemki, papryczkę w grube plastry, a szczypiorek w skośne plasterki.

W woku albo garnku wymieszaj wodę z bazą do zupy Pho – zagotuj i gotuj około 10 minut.

Rozłóż makaron do miseczek i połóż na nim wołowinę. Dolej gorący bulion, nalewając go po mięsie, które się w nim od razu ugotuje (można także wcześniej zanurzyć kawałki mięsa na 5 sekund w gotującym się bulionie). Zupę posyp szczypiorkiem, świeżą kolendrą, kawałkami chilli i skrop sokiem z cytryny.