Jajecznica a'la Primek Składniki:– 2-4 wysokiej jakości jaja kurze,– łyżka masła,– śmietana 18%,– szczypiorek,– sól,– pieprz Sposób przygotowania: Na zimną patelnię wbij jajka oraz połóż dużą łyżkę stołową masła (masła wcześniej nie rozpuszczaj),dokładnie wymieszaj i włącz mały ogień. W czasie smażenia całość nieustannie mieszaj (dotykającdna patelni) kontrolując konsystencję jajecznicy poprzez zdejmowanie patelni z palnika (kiedy jajkazaczynają się ścinać) – jeśli zajdzie taka potrzeba. Należy pamiętać by nie dopuścić do przesmażenia jajecznicy – jeśli jej konsystencja wydaje sięidealna a temperatura jest za wysoka można dodać śmietany, która natychmiast ustabilizujetemperaturę i doda walorów smakowych. Pożądana jajecznica przypomina swoją gęstością budyń. Całość dopraw tuż przed podaniem(solą, pieprzem – ilość zależy od preferencji) i posyp posiekanym szczypiorkiem.