Składniki:
– 12-16 ciastek Oreo (jedno opakowanie)
– 12 kawałków białej czekolady (około 1/2 tabliczki 100 g)
– 5 szklanek gotowego popcornu
Sposób przygotowania:
1) Włóż ciastka Oreo do blendera i rozdrobnij na kawałki (ale nie na proszek – wystarczy uruchomić blender dosłownie na chwilę),
2) Roztop białą czekoladę w garnuszku lub nawet w kuchence mikrofalowej tak by powstała jednolita, lepka masa,
3) Jeśli wcześniej nie mieliście gotowego – przygotujcie popcorn wg instrukcji na opakowaniu, włóżcie do dużego pojemnika/garnka, polejcie czekoladą i wymieszajcie tak, by popcorn był nią równo pokryty,
4) Następnie wsypcie kawałki ciastek Oreo i ponownie wymieszajcie tak by przylepiły się dzięki czekoladzie równomiernie do popcornu
Deser należy podawać na zimno.