Deser OREO

Deser OREO

Składniki:

– 12-16 ciastek Oreo (jedno opakowanie)

– 12 kawałków białej czekolady (około 1/2 tabliczki 100 g)

– 5 szklanek gotowego popcornu

 

Sposób przygotowania:

1) Włóż ciastka Oreo do blendera i rozdrobnij na kawałki (ale nie na proszek – wystarczy uruchomić blender dosłownie na chwilę),

2) Roztop białą czekoladę w garnuszku lub nawet w kuchence mikrofalowej tak by powstała jednolita, lepka masa,

3) Jeśli wcześniej nie mieliście gotowego – przygotujcie popcorn wg instrukcji na opakowaniu, włóżcie do dużego pojemnika/garnka, polejcie czekoladą i wymieszajcie tak, by popcorn był nią równo pokryty,

4) Następnie wsypcie kawałki ciastek Oreo i ponownie wymieszajcie tak by przylepiły się dzięki czekoladzie równomiernie do popcornu

Deser należy podawać na zimno.